Akhirnya dapat keluarkan baby secara normal

Last update masa 6/5..masa 7/5 doc masukkan belon tapi bukaan masih lagi 1cm..8/5 doc masukkan belon utk kali ke 2 dan bukaan terus 4cm, lam tghari sy dibawa masuk ke labour room..doc bg ubat drip utk cepatkan lagi bukaan, doc kata klau takde progress, sy trpksa czer sbb bby dh 3hari meninggal di dlm perut..Alhamdulillah, 2x drip bukaan dh 8cm..akhirnya anak syurga sy dpt d kluarkn pd 8/5 jam 10.15 mlm scra normal..pada 9/5 lam tghari sy di benrkn pulang dan sblm asar jenazah anak sy dikebumikan..Alhamdulillah, sy brkesempatan cium n peluk anak syurga sy..time tu tumpah gak la airmata sy tgk anak syurga sy.. Al-Fatihah (dibaca) buat Wildan Syurga umi Nurin Qadrina Bt Erman

Akhirnya dapat keluarkan baby secara normal
133 Balas

Salam takziah sis.. sy pun pernah alaminya anak ke-3 tahun 2018. Masa tu 36w1d, terasa contraction.. sbb tak tahan sgt pergi hospital. Time doc scan, jantung baby dah tak ada. Sedih sgt masa tu.. lepas tu doc bg ubat tahan sakit. Doc kata boleh bersalin normal sebab bukaan dah ada walaupun baby sy songsang (punggung kebawah). Allah sahaja tahu mcm mana cara sy melahirkan. Dengan bantuan suami disisi, anak syurga sy lahir pada subuh jumaat 26/10/18. Sekarang sy pregnant lagi 11w.. insyaallah doakan yg baik2 shj. Sy harap sis juga tabah dan percaya semua yg berlaku ini ada hikmahnya.. ❤

4y ago

Semoga kita dpt bertemu dgn anak syurga kita di Sana..Aamiin..terima kasih sis, insyaAllah mudh2an ada rezeki sy nk timang bby lg 🙂

Salam sis. Sedihnya tengok gambar baby awak. Saya doakan awak sentiasa tabah dalam mengharungi dugaan ini. I can’t find any right words to say to you - it’s too painful. My heart shattered the moment I saw that picture. I know the burden is too heavy but trust me, the sun always shine after the rain. Rainbows will be there - InsyaAllah. Sis pantang elok2 yer. Jaga kesihatan dan pemakanan. InsyaAllah akan ade rezeki. Allah will give something so beautiful when the time is right - don’t worry. Momi tabah ye. Salam takziah

4y ago

Terima kasih sgt2 sis..mudh2an ada rezeki saya lg untuk menimang cahayamata dan semoga saya dapat brjumpa dgn anak saya di Sana..Aamiin

Salam takziah dr sy ye buat mommy.... Kuat kan semangat dan redha dengan ujian allah.... Lepas ni allah akan berikan ganjaran pd hamba nya yg redha dngn ujian... Mana tahu allah kurniakan mommy baby twin.. Sy tahu x semudah kata... Tp sy juga dah rasa kehilangan yg dikandung... Menghitung hari kelahiran.... Akhirnya lahir x bernyawa.... Baby tu menanti kite di syurga nanti.... Be strong ye

Salam takziah. Saya juga merasainya tarikh 12.12.2019. Dah masuk usia kandungan 7 bulan. Allahu saat lahirkan anak tak dnegar nangisan anak. Mama dgn ayahnya yang nangis. Sebelum ni saya keguguran 3bulan. Alhamdulillah Allah sayang saya masih ada anak sulung 5 tahun. Dia selalu berangan2 main dengan adik. Rindu adik. Nak pergi tengok adik kat kubur. Tanya siapa jaga adik kat syurga💓

Takziah sis.. 13 July 2017 saya juga mempunyai pengalaman lebih krg sis..anak syurga saya meninggal dlm kandungan ketika usia kandungan saya memasuki 37 weeks 3 days.. 3 kali di induce Alhamdulillah Khamis malam jumaat tempat jam 9.30 malam anak syurga saya selamat di keluarkan.. Moga sis kuat n tabah..InshaaAllah ada lagi rezki sis selepas ini.. 💪💪💪🌹🌹🌹

4y ago

Mudah2an kita dpt bertemu dgn anak syurga kita di Sana ye 🙂

Takziah puan..tahun 2018 pun sy kehilangan anak syurga sy..28w..pergi scan dr kata denyutan jantung dah stop..sy redha..mmg sedih berpantang tanpa anak..sorg dah anak syurga sy..tahun 2019, sy diuji lg..selamat lahirkan anak perempuan tetapi istimewa..tak seperti bayi yg normal..dah 2 anak syurga sy😊 Allah uji sbb Allah syg..tabah dan kuat ye puan 😊

4y ago

Smoga kita dpt brjmpa dgn ank syurga kita kt Sana ye..Aamiin..ape2 pn kita kna redha..Tkasih ye puan

Ya Allah sedihnya..😭😭😭semoga terus tabah n sabar ye..Allah maha mengetahui apa yg terbaek utk hambaNya..in Shaa Allah die da tggu awk kt Sana..awk da ade jaminan kt Sana..takziah sya ucapkan..in Shaa Allah lpas nie ade rezeki laen..mgkin Allah gntikan dgn yg lbih baek..

Ya Allah sis tarikh sama dengan baby saya, tapi Alhamdulillah saya selamat melahirkan si kecil, saya harap sis terus kuat, dugaan terbesar untuk sis, jangan putus asa ye, banyakkan berdoa, insha Allah sis jumpa dengan baby di syurga nanti, kuatkan semangat ye 😇🥰

4y ago

Alhamdulillah..thniah ye sis..insyaAllah sy cuba kuat..Tkasih 🙂

Surga buatmu syg...smoga tabah bt keluarga...sma mcm ank prtma sy(Nur Hidayah)..baby meningal dlm perut dh 3hri..brsalin normal..mmg sakit trma knytaan..tp kena tabah sbb ujian dri allah..

4y ago

Takziah buat sis gak..smoga kta smua tabah n smoga kta smua dpt brtmu dgn ank syurga kta kt Sana..Aamiin

Salam takziah sis.. Sis stay strong. Allah uji hambaNya sbb hambaNya mampuu.. Moge ade rezeki lain untk sis. Bole sy tahu tak mcm mne bole bby meningal dlm perot sis? Ade simptom apa2 ke?

4y ago

Sy mmg x puasa dr awl lg sbb doc x galakkn sy puasa