berape week?

Last periode 24 nov 2019 EDD 26-30 ogos 2020 First scan 11 wk EDD 10-09-2020 2nd scan 13wk EDD 14-09-2020 Dah 3x scan....tapi dokter ambil EDD First Scan... Risau sebab terjarak 2 wk lebih 😥 Jadi kene ikut mane ek?

2 Balas

irregular menses ke sis? klu irregular...kne ikot ketepatan pd scan..xboleh ikot lmp. dan jika scan pnye result beza2..ikot yg scan awl.. doc akn tgok brgntung pd size baby. sbg prsediaan.. 1/9/20 tu awk dah stnby..peka dgn prkmbgn baby. tahu dan fhm tnda2 nk brslin. brg2 da stnby dlm kreta. sy irregular menses.. ikot lmp edd 29/12/20 ikot scan 15/1/21 tp bce dr pglmn org..kmgkinn awl smgu. so 7/1 dah siap sdia.

saya rse doc amik yg 1st sbb ikut perkembangan baby. xperlu risau sis. Insya-Allah smua ok. yg pnting perkembangan baby sihat