Cara Kira Umur Baby Premature

Anak sy lahir 4 dec 2019 n die premature 33weeks 4 day.. Mcm mne nk kira umur die ye? Tq in advance

1 Balas

Mcm sy ritu doc kata kira umo mcm biasa ikut date dia lahir cume dia kira muda bpe bln sblm due date sbnr.. contoh . Mcm sy ritu means taun lepas brsalin spttnye 16/7 tp brsalin awal pd 34minggu sbb alami pp type 3... Bby lahir 4/6/2019 ... Maka bby sy la ni umo 7 bulan.. muda sebulan dr umo spttnye.. 😉✌hrp pnjelasan sy ni dpt mmbntu sis... Slmt brpantang sis 😘✌

4y ago

Depend sis ..sbb stiap prkmbngn bby adalah brbeza mcm ank sy takat ni alhmdulillah dia nye jdual prkmbngn dia sm mcm yg lahir ckup bulan.. ms umo 3 bln dia dh stat meniarap..skrng umo dia dh 7 bln sbuk nk merangkak dan try brdri ..in shaa Allah ank sis pn psti akn blh jd mcmtu juge... Fightimmm✊🔥🔥mg dpmudahkn segalanya..aamiin