sekadar luahan sahaja

lagi beberapa hari je nak kena serah diri, emmm. berharap sangat dipermudah segala urusan. saya rasa takut sangat sebab dah pernah rasa kena induce bulan may tahun lepas. yang itu sakit tapi still okay lagi sebab janin. kalini kena induce jugak sebab gdm. rasa takut tu ada tapi rasa tak sabar nak tengok anak depan mata pun tak sabar jugak. satu hal lagi yang buat saya takut, 2 minggu lepas saya baru keluar hospital sebab demam, nadi jadi laju. so, kena tahan. masa ctg, perut mengeras. doctor ingat saya dah nak bersalin, dua kali check jalan. boleh tahan ye rasanya. emmm. dengan trauma kiri kanan tangan kena amik darah dan drip air 5 beg sehari (saya kena tahan 4hari) sampai tangan bengkak dan sakit² duk tukar branula besar tu. saya punya trauma tu sampai berani ye marah doctor time amik darah (tgn dh sakit sngt dh kiri kanan). saya jadi marah tu sebab doctor praktikal salah cucuk branula masa dia nak ambil darah. kesian tu kesian tapi saya ni dh sampai teresak² dah straight setiap hari dari awal masuk asyik kena ambil darah je. selepas keluar hosp, tgn kaki sembab. sekarang dah surut dah tapi masih rasa sakit lagi. harap sangat² Allah mudahkan urusan saya dan baby. semoga ada rezeki saya, nak bersalin normal. moga saya diberikan kekuatan dan ketenangan buat masa akan datang.

1 Balas

Setiap kesulitan, pasti ada kemudahan. Yakin Allah ada bantu dan Allah Maha kabulkan doa ❣️All the best. Mudahan puan melalui kelahiran yg selamat 🤲

4mo ago

insya Allah, amin². terima kasih ☺️