Doakan Saya 🥺

Lagi 2 minggu due nk bersalin , hehehe gementar takut happy smua ada 😭 boleh share tk pengalaman gembira mommy mommy ? Saya rasa takut bila da nk dekat due ni🥺 ada kata kata semangat tak ? Ade yang sme macam sye tak mommy umur 20 ? Ape pengalaman korang bersalin🥺

1 Balas

Semoga dipermudahkan urusan. Pengalaman gembira mestilah masa dapat tengok baby dah keluar. Hihi. 11 jam akak tahan sakit. Usaha keras utk keluarkan baby kalau bersalin normal. Bila nurse ckp dh boleh teran tggu setiap kali rasa sakit baru teran. Tak sakit jgn teran nnt kepala baby termasuk semula. Nk keluarkan kepala bg akak susah tp nnt dh keluarkan kepala & bahu jadi senang nk keluarkan bdn & kaki pula. Kalau bersalin czer org pesan bykn sabar juga. Apa-apa masalah sebelum & selepas bersalin panggil nurse minta tolong. Good luck. You can do it.

2y ago

Sama-sama.