Hai ibu2 semua...nak tanya la ibu2 yg fulltime housewife kan, macam mana urus rumah dsn baby bila duduk berdua? Hehehe mana tau time nak pegi toilet

La dia merengek ?. Baby saya pulak jenis tidur nak peluk je kalau betul2 lena baru la ok kalau nak letakz

6 Balas

Masa mula-mula struggle jugak haha. Sebab anak nak berkepit je..lama-lama ni dah masuk 7 bulan, dia makin aktif so banyak main mainan dia je. So masa awal-awal dulu saya buat semua kerja rumah (basuh baju, lipat baju, masak etc) waktu dia tidur. Baby kan tidur banyak kali dalam sehari tu so sebenarnya banyak je masa kita boleh curi. Goodluck mommy! 🌹

4y ago

Hehe most welcome 🌸

Sis jgn ajar ank tdo ats dada ye....sgt susah nk buat kje nanti....sy dah jd pd ank ptama...😅😅 tdo letak kat sblh je...kalau jenis nk bkepit ni..masa nk tggl dia letak bantal kat tepi dia. Bia bdn dia terasa mcm ada org kat sblh jgk...n sy suka letak kain batik ats bdn bby...bia dia rasa mcm tgn mak dia still ade ats bdn dia

4y ago

Ohh mcmtu. Boleh cuba ni huhuhu tu lah sbb panik kan awal2 lahir dia menangis meragam terus letak dada 😅.

saya pun dah buat kesilapan biar baby tido atas peha/atas dada. sekarang letak kejap pun terjaga. jadi sekarang saya letak je kat stroller letak kat luar bilik mandi, at least dia nangis pun saya ada dekat.

4y ago

Betul. Saya start tidur peluk dia masa dia warded kuning. Meragam 3 jam menangis terpaksa dukung dodoikan huhuhu sampai skrg terbiasa

Hehehe..dah terlebih manja yer.sbb diajar macam tu..dulu2 ms anak sorang sy mandi pun buka pintu😆

4y ago

Sejak dia warded kuning mcm tu 😅 hahaha bukak pintu eh😂 harapnya diam la anak dengar suara mak nya dlm toilet

Sy beli electric buaian baru dpt at buat keja rmh klau tk ssh....😁

4y ago

Dlm planning 😅 hopefully dia nak selain bau mak dia hehehehe

Curi2 msa time bby tido yunk..

4y ago

Tu la tengah imagine 😅. Jenis baby saya elok lena nak letak tempat tidur celik terus mata. Nak tidur peluk, atas dada 😂. Will try ma best. Thanks mommy!