Baby berkahak, susu fm elakkan

Kwn sy ckp kalau baby tgh berkahak, kalau boleh elakkan dulu susu fm.. sbb susu fm adalah salah satu makanan penyebab kahak. Betul ke ni?

6 Balas

Susu formula boleh jadi faktor berkahak tapi tu pun kalau your baby ada alahan dengan sesuatu bahan dalam susu tu. Ada baby alah dengan lactose. Baby below 12 months mostly akan kena attack dengan virus / bacteria dah caused the baby to have phlegm. Boleh jadi pneumonia or brochohlitis. My baby twice dah kena batuk berkahak. Batuk lama then start berkahak. Nak kena neb. Baby below 6 months tak ada ubat okeh. Siap kena tahan ward lagi. Find the fact!

Kalau susu badan dah x de Sgt, x kn nk hold dulu pula x bg baby minum susu formula? kalau susu badan meriah x apa lah x yh dah bg susu formula. kalau susu badan x meriah, alamatnye kelaparan lah baby tu..... ada cara nk hilangkan kahak baby tu selain stop susu formula.

12mo ago

mcm mana cara nya ya nak hilangkan kahak tu

mybe Baby tu ada alahan pada susu tu.. mcm anak saya alah pada Dutch Baby.. tp bila ganti dupro.. OKK je xde kahak

ye.. nurse ckp susu formula bley mnyebabkn kahak.. Dr pn penah ckp, bby memg bkahak... ble da besar, mkin hilg..

boleh cuba yg rendah lactosa atau free lactosa

1y ago

sis boleh share tak brand yg kurang laktosa ni.. sbb anak sy pun masalah laktosa gak.. dia dah dua tahun dah.. before ni susu bdn.. ni dah stop bf dah.. dia minum susu berkahak lah..

maybe kandungan susu tu