Adakah krim 'anti-stretch marks' betul berkesan untuk menghilangkan garis selulit anda?
Voice your Opinion
Berkesan
Tidak
Tidak tahu

9901 respon

44 Balas

terapin dlm diri nk jaga bdn n kulit kita dgn baik, kene rajin sapu krim n jgn garu ketika gatal, mmg gatal tu buat tgn x henti nk meraba perut tp cukup sapu2 manja... time regangan mmg x sedar akn apa yg kita lakukn. jadi behave ye mommys... nk rawat biar time regangan n jgn lupa krim...

Sy sapu lotion dr awal2 pregnant...smpi 7 bulan mmg tak ada stretchmark..tp tibe2 kat punggung naik strecthmark sikit. Sy sapu lotion tak berkesan, so sy cuba sapu bio oil, dlm 2 3 hari dh nampak pudar...kena rajin sapu...sy sehari dua kali sapu lotion/bio oil..

2y ago

hahah sama sis! dari awal pregnant mmg rajin sapu lotion, tapi masuk 5/6 bulan aik timbul garis stretch mark, ni nampak mcm buah tembikai pun ada 🤣 sbb perut bolat + garis stretch mark tu. geramm je tgok

saya guna bby oil Johnson tu je.. untuk skin yg dekat perut tu, kekal lembab (moisture) sepanjang hamil.. Alhamdulillah, stretch mark tak seteruk masa anak 1st dulu.. gatal pun kurang.. ibu² pun boleh cuba..

bagi saya mcm tak je 😂 sbb stretch marks sy makin brtambah ni aaa ..makin besar perut ni makin brtmbah pulokk wlaupun tiap hari pakai lotion stretch marks 😂😂😂😂😂😂

xtau...sy skarang mengndung yg ke6 masih cntik perut..x pernah pakai apa2...kalau gatal..garu jak smpai puas hati 😅

Gigih menyapu masa 1st pregnancy dulu, tapi perut memang sgt besar, stretch sampai tahap berkilat. Jadi no. 2&3, gasakkk lerrr 😂😂

Stretch mark ttp ada. Tp penggunaan lotion dan sabun pelembap (cetaphil) membantu mengurangkn kegatalan dan kekeringan kulit.

insya Allah berkesan tp kena rajin.. kalau sehari sapu.. tp lepas tu smgu akan dtg bru sapu lg mmg x jd apa la kan😂😂

Mcm2 lotion di cuba 1 pun tiada yg berhasil 🤣 so 2nd & 3rd pregnancy tak beli dah sayang je hari2 guna pun tetap ada

Lotion apa yg boleh hilngkan stretch marks. Boleh share tak. Sebab sebelum ni saya pakai gel aleovera. Tapi takda hasil.