Ketulan dalam payudara

Hi korg ada tak ketulan dalam payudara? Ini kenapa ye bengkak susu ke apa? Sebab susu pun tiba2 drop. Macam mana nak buat ye? Risau anak tak cukup susu sbb sblm ni susu mmg meriah 😞

4 Balas

awal2 memg sellu bengkak,ada ketulan, tpi klau dh urut hilang ketulan.air susu semakin banyak. dan pekat. Sya mintak suami sya urutkan sehari, sapu minyak zaitun, klau ketulan dh hilang,jgan urut lagi. sya kerab bengkak payudara dri awal umur baby.sampai Baby umur 51 hri. skrg baby dh umur 2 bulan 25 hri.

Milk gland tersumbat tu. Ambik masa sikit sy pernah kena haritu. Mmg susu drop habis. Kena pam consistent and keep susukan baby sambil tuam dgn urut ya nanti dia akan hilang

5mo ago

Okay nnti saya cuba, t.kasih awak

kna rajin tuam dan urut.nk smbuh akan ambil msa sma dgn sy hari to.tpi sy hri to prgi kk jmpa dr dan dr bagi ubat sbb susu sda bengkak dan ada ketulan.

5mo ago

Baik sis 👍🏻 t.kasih

maybe bengkak susu kot awak, xuba awak try tuam n urut.

4mo ago

urut sendiri tak menjadi,kena orang lain yg urut, urut Sekli sehari selagi masih bengkak, klau dh hilang bengkak,jgan urut. sya mintak tolong suami yg urutkan. setiap pagi/malam.