Anak degil

Korang saya Kerja 3 shift and saya ada anak 3 orang. Tapi yang jaga mak saya . Mak saya rela hati nak jaga cucu nya. Tapi selalu cakap anak saya bergaduh sebab fone . Mak selalu mengadu pada saya . Bila saya cuti jaga anak2 , anak2 saya okay , ada jugak gaduh dah nama budak kan . Anak2 saya umur dalam 5-3 tahun je yang buat hal. Sampai mak saya suruh amik air yasin bagi anak2 saya minum😂. Saya nak hantar pengasuh mahal , mak tak kasi . Korang boleh share macam mana nak handle anak2 supaya jangan gaduh ?

1 Balas

pesan dgn anak2 sblm pegi kerja. jgn gaduh2. jgn berebut itu ini. main share2. nenek x suka. nnti nenek suruh duduk luar rumah. bdk2 ni kekdg kena ugut sikit bru x buat perangai. awk limit kan masa gadget. contoh sejam utk anak 1st. 1jam lagi ank 2nd. 1jam lgi utk anak 3rd. lps tu stop gadget. pg buat activity lain. nnti mlm or ptg bru main balik. ikut rotation.