puasa

Korang rasa boleh tk sy berpuasa Adekah boleh menjejas kan kandungan sy

11 Balas

Sy masa awal ramadhan puasa,lpas tu baby kurang gerak,g klinik scan nasib baik xde pape..doktor sarankan jgn puasa dlu..stiap org xsama tau..masa ank first sy 3thn lpas,byk jgak sy dpt puasa...kali ni,xbyk..huhu

Boleh je puasa masa mengandung. Tapi kalo nampak warna kencing terlalu pekat, rasa lesu lemah, kurang pergerakan baby better tak payah. Tapi x puasa sebab risokan kandungan kena ganti puasa & bayar fidyah.

Boleh...ibu mgandung di beri kelonggaran dlm islam sekiranya boleh memudaratkn kandungan dan ibu...so kalau ibu larat boleh puasa ya...boleh search utk lebih lanjut

Sy puasa tp kalau sy rasa xlarat sgt sy buke pose terus.. Takut ape2 jadi.. Sy 4 hari je tinggal pose.. Alhamdulilah..

Sya dah 36w..dapat berpuasa dari awal..tapi dah ujung2 ni baby kurang gerak so sya tak puasa takut jadi pape plak

last day berpuasa .. Ramadhan terakhir. Alhamdulillah Allah bg rzki brpuasa. #4month

Sy alhamdulillah dri awal smpai la skrg sy msh tahan puasa...bby aktif jew dlm perut

36 week dah.. Alhamdulillah..tinggal 2 hari je puasa sbb rasa bby kurg bgerak.

Dptkan nasihat doktor. Kadang2 kita larat tp anak dlm kandungan xtahan.

Sy dari awl puasa sy puasa..cume buang 2 ari je..sy da 33w