Berpuasa memudaratkan kandungan tak??

Dah seminggu puasa.. Saya nak tnya pendapat ibu2 semua puasa tak memudarat kan baby dlm kandungan kan.. Saya hamil 17 minggu puasa tp takod memudaratkan baby.. Sbb skrng tak terasa lagi pergerakan baby... #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Kalau takut memudaratkan, diharuskan untuk berbuka. Saya time pregnant dulu, minggu ke 20/21 baru terasa pergerakan sebab kulit perut tebal naww. 🥲 Sekarang nyusu pun ada hari saya terpaksa berbuka sebab susu drop, and kita jadi letih teruk. InsyaAllah kalau rasa mampu, puasa, kalau takut memudaratkan kesihatan kita and baby, boleh berbuka, tapi jangan lupa qada and bayar fidyah. 😊