Tali pusat

Korang nak tanyaaa ni . Elok ke sayaa simpan tali pusat anak ?? Mak sayaa kata suruh simpan . Tapi taktahu sebab ape simpan tali pusat tuu . Sekarang anak sayaa dah masuk 2tahun . Sampai sekarang tali pusat anak sayaa simpan dalam bekas . Agak ii elok ke kita simpan tali pusat ni ?

3 Balas

Setahu saya makruh simpan tali pusat tanpa tujuan perubatan & haram kalau simpan atas sebab yang khurafat. Tali pusat tu sebahagian dari bahagian tubuh anak, elok tanam . Wallahualam.

makruh simpan takde tujuan. sunat kalau tanam. sebab dah jadi bangkai. so sila tanam.

better tanam