Tali Pusat

Assalamualaikum ,hai ibu2 sekalian .saya nak tnya pada ibu2 yg dah punyai anak ,ape ibu2 buat dgn tali pusat anak2 ibu ya ?? Sama ada simpan ke tanam ke atau mcmne ?? Saya ade bce satu artikel katanya tali pusat elok ditanam drpd disimpan ,kalau simpan tu diaggp karut .yelaa petua org dulu2 .tali pusat tu simpan ,kalau ade pnyakit rendam bg minum ,lepastu satukan semua tali pusat adik bradik supaya tk bergaduh dan mcm2 lg .mohon share yaa ibu2

2 Balas

Sy tanam sis. Bsuh brsih. Selawat. Suami tnam. Tli pusat dh msuk kategori bgkai klau luruh. Sbb dh trpisah dri bdan. Kan.. sy pn dbg ptua rendam tli pusat dlm air bg ank mnum klau demam. Dgr ja da rsa loya. 😅

Sy simpan,nty guna untk tuam perut bby