tali pusat bayi

Assalamualaikum IBU2 yg berpengalaman nak tanya NIE,tali pusat patut simpan Ker ataw kubur..!?😁

14 Balas

Better tanam or kubur kan. Jangan simpan tali pusat sebabnye bila tali pusat dah putus dri bayi tu dikira bangkai dah.

Patut tanam. Ikut islam tali pusat tak patut di simpan. Tak ada manfaatnya. 💗💗💗

Saya simpan dalam uncang tuam perut baby tu. Ikot mana2 pon boleh je

Tanam blh sis, tp kalo anak sy, sy simpan dalam tempat khas 😅

Muslim elok kuburkan sbb takut memudaratkan ibu & bayi.

Lebih baik tanam

Kena tanam sis

sy tanam....

Tanam sis

Kuburkan