dah turun darah tapi doktor suruh balik

hi korang, nak tanya, saya dah 39 week, dah turun darah + lendir macamni and dah pergi hospital dah tapi dr suruh balik sbb dia kata takde bukaan lagi, normal ke ?, saya dah rasa contraction & turun darah dah pun, ketuban je tak pecah lagi.

dah turun darah tapi doktor suruh balik
25 Balas

Sy arini 38w3d . kluar lendir putih + drah tapi perut ok lagi tadew rasa contraction o papew yg mmbimbangkan . cuma pntau bby jew lhaa . ni pun byk mgiring jew bby aktif skit

3w ago

due date kena tolak 2 minggu, jadi baby dah masuk 38 minggu. jadi kalau ada rasa atau tanda, get ready ye mommy

saya ada mcm ni masa 20 minggu sampai ditahan masuk ward tapi setompok je yg keluar, lepas tu takde lagi. time tu panik sampai tak turun kerja terus prgi hospital. doktor check² xde ape² lepastu suruh keluar.

normal sebab tanda ni boleh jadi few days lagi baru bersalin pun. better awak rest & recharge kat rumah. kalau stress duduk wad pun boleh buat bukaan lambat. monitor kekerapan contractions.

haritu sy PON mcmto turun darah dulu ketuban belom pecah tp kene warded bukaan baru 2cm . tp saket time turun darah to jgn ckp masyaallah MMG saket sgt ii sbb tk pecah ketuban . 😌

3w ago

dia awal2 contraction tu dah kuat wlau bukaan sikit..masa tu serta darah fresh.pestime tulh sy kene.mcm ank2 lain 8-10 tu baru kuat

Normal. Dulu sy dah turun darah tapi bukaan baru 1 cm dia bagi pilihan balik dulu atau warded terus malam tu. Sy pilih balik dlu. Sbb hosp swasta mcm membazir pulak nanti.

assalamualaikum maaf nk tya klau hb low blh mnum green tea ke.. first time pglman hb low bacaan hb 9 skng da naik 11 tpi da trmnum green tea td mohon jgn kecam terima kasih

sbb xde bukaan tu doc suh blk.cume sis kena perhati klau contraction makin kuat n kerap..blood pn makin bergumpal2 kuar tu terus g spital

Saya hritu mcmni kena tahan ward terus. Mlm tu dh start contraction, pkul 7am dah 4cm & 9am saya dah bersalin. Better stay ward kot

3w ago

Anak first ke?

pantau contraction & gerakan baby. terus pergi pac semula bila contraction makin kerap atau pun baby kurang gerak.

hai.. maaf ya first time nak tanya sini.. normal ke bila pregnant naik gatal2 di salah satu anggota badan?