Baby 3.4kg 38weeks Doc Nak induce

Hi korang, ada ke sesiapa kat sini yang pernah alami baby besar 3.4kg time 38weeks. Saya Doc suruh serah diri hari ni genap 38weeks 6days, and besok 39weeks kena induce untuk normal deliver sebab saya memang nak normal. Tapi hari ni saya tak serah diri pun, saya nak tunggu tanda juga nak bersalin natural. Tak nak paksa bersalin, ada ke yang pengalaman macam saya baby 3.4kg ?

1 Balas

Saya kene induce. Nasib satu ubat pintu rahim saya dah bukak. Macam jiran saya kat hosp tu dah masuk ubat ke 3 still tak bukak rahim ye. Last doc decide operate.

3y ago

Alhamdulillah awak dah bersalin ya tahniah. Tapi induce sakit kan, saya dah kena masa anak first. Doc mmg nak operate saya yang tak nak