Baby besar kena induce bile 38 weeks

Ada tak ibu2 dekat sini sama mcm saya?saya skrg dah 37weeks 3 days tapi berat baby dah 3.4kg..isnin depan doktor suruh serah diri induce..and ibu2 ada tak tips Supaya baby keluar awal sebelum serah diri..?ni ank pertama saya jadi takut pulak..

8 Balas

Sy kena serah dri masa 37 weeks.. sbb baby dh 3.3kg. Bila kluar jd 3.5kg.. xbole nk bersalin normal. Kena czer, sbb pembukaan smpai 6 cm je..dah xbukak2 lpas 13 jam dlm lbour room

4y ago

Ye btul..ank pertama. Pembukaan besar tu je.. baby xready lg nk kluar..kena pksa kluar🤣

Kalo ada kncing manis memng kena besalin awl n indius, sy ni bby besr gak tp xda la 38w kena beslin.. Ckup 40w kena serah diri doc ckp.

4y ago

My kot, sy ank no.3 tp ni x lart dah...mcm nk bersalin skrng je.....huhu

Banyakkan bt keje bg cepat buka jln.minum minyak kelapa Dara.ok lah tu.kak berasalin 38 minggu berat baby 3.85kg

4y ago

Okay kak..terima kasih😘

Saya! Jgn isau sis. Induced je. Saya 3 kali induced. Hehe. Normal. Jadi kene kuatkan ati je.

4y ago

Yes my first pregnancy and probably last la.hahahaha

Sy tgh dlm ketakutan..sbb gdm kn..32w bby 1.88kg..tgk 34w plak bpe kg bby ni😢

4y ago

Air ktban pn lbh nie sis😢😢

Semoga dipermudahkn ya..... Induce jela tu je cara baby cpt kua.. Sbar

4y ago

Terima kasih sis😘

Sy juga kene induce bila 38 weeks sbb baby bsr.. Sekrg dh 35 weeks

Semoga dipermudahkn