Hi. Due date saya 19/02 tapi kena serah diri 06/02 sebab baby dah besar, 3.2kg .

Doc ckp induce ubat dari bawah dan juga induce drip. Sakit ke induce mcm tu? Saya berharap sgt nak sakit contraction normal tapi baby hanya duk mengeras skrg, belum ada tanda lain lagi. 😔 #firstmom #38weeks #firstbaby #induce

6 Balas

Induce tu dapat bantu awak bukaan lebih cepat.. sama je sakit contraction semula jadi.. inshaAllah semuanya selamat dan dimudahkan.. ikut je apa pihak hosp cadangkan.. inshaAllah terbaik utk awak and baby. Moga selamat semuanya

Sy due 17/2.. Baby 3kg... Sama la.. Msih xde tanda.. Semoga Allah permudahkan urusan bersalin kite nnti.. Hrp2 x kna induce. Dua2 ank induce drip,, skit Sgt. Tp jln cpt buka.. Sejam lbh je dlm LR.. 😁

kita sama due sis 19/2 tpi sy serah diri esok 5/2 sbb sy on ubat tak blh lebih 38w...so nti klu esok blm bersalin lgi trpksa induce ubat 6/2..semoga proses bersalin kita dipermudahkan...

saya ada gdm skrg 37 week.scan last doc jgka baby akan berat 3.4kg. risau laaa.due saya 22.2.doakan saya dpt bersalin normal

1y ago

hi sis ,sis ada gdm, tak kena delivery awal ke?doctor hari tu ckp klu ada gdm kena delivery awal.sebelum 38 week betul ke?

saya bru 36w 2d berat baby dh 3kg..tpi doc ckp normal....tgh tgu hari tuk czer 9/2 sbb ada mslh rahim...

Moga dipermudah urusan ya mommy