38Weeks kena serah diri

Hai Mommy2 ❤️ Ada tak pengalaman yg kne serah diri kt hospital 38weeks n kena induce ? Due 13/8 , tpi 31/7 dh kena serah diri sbb mommy ad GDM . Adakah if 31/7 doc dh induce , 31/7 tu jugak bersalin atau kena tunggu lagi 2/3 hri ? Ada tak yg ad pengalaman ?

1 Balas

kalau jalan x buka, akan diinduce lagi. x semestinye same day. kalau bukaan cntik, same day pn boleh beranak. ikut hopsital ada yg induce 1x,2x atau 3x.

9mo ago

dua kemungkinan tu ada. kalau induce jalan x bukak, kena caeser. takpe.. doa byk2. semoga Allah permudahkan semuanya