Minuman dan makanan untuk ibu trimester pertama ?

Kongsikan makanan dan minuman yang blh kurangkan mual ? Sy minum air putih msti nak muntah 🥲

10 Balas

Kalau saya pagi2 bangun memang rasa pening2 tapi saya punya mual start petang la teruk, lain pulak jadi nya.hehe Pagi tu bangun tanpa gosok gigi tu saya makan kurma sebijik. hehe. Tu cara saya la, baru minum air masak suam panas2 kalau air masak tak suam tu saya pun tak lalu, dia kena suam nak ke panas sikit, baru sedap minum. tu tekak saya la. hehe tapi lepas makan tngh hari mesti nak minum air masam masam, selalu saya blend buah sunkist tu tanpa gula 😊

same la kite. air putih susah sgt nk minum. tp pakse jgk minum skit2.. klu air manis lju pulak 🤦🏼‍♀️ sy kdg2 minum jus buah oren yg mmg blend sendiri tanpa gula tu.

Sy mula2 pun rasa loya yg amat.. Cuba amalkan kismis bila tekak loya. Better dari ambil jeruk asam. Minuman pula saya suka honey letak lemon sedikit

elak makan makanan yg bminyak sbb yg tuh yg buat kita loya. lepas tuh makan oren sunquit or jus buah yg betul punya.

sy mkn jeruk tp xmkn byk skadar untuk hilangkan rsa loya dan mual²..then sy bncuh sunquick hehe🥰🥰

Ye samala saya minum air putih aakan muntah. Minumla jus oren kurang gula.

Perah sikit lemon dlm air putih tu.

saya minum sunquick letak stevia :)

Makan buah2 masam, sup2.

Orange