hi mommy sekalian . sya nak tanya apa kesan klau kita ambil ubat cirit birit cap labu . yaa apa kesan dia pada kandungan .

Kongsi skit . Ni first pregnat

hi mommy sekalian . sya nak tanya apa kesan klau kita ambil ubat cirit birit cap labu . yaa apa kesan dia pada kandungan .
13 Balas

Better sis consult ngn doc...sbb ms preggy ni xblh amik ubt sebarangan mcm kita x preggy sis... Tkut nti effect pd kandungan yg mana kita pn xtw apa kandungan ubat trsebut sm ada blh memudaratkan atau sebaliknya..byk ubt ms kita.preggy ni xleh amik sebarangan... Sedangkan panadol actifast tu elok tuk sakit kepala or demam or etc pn kita hnya blh amik pcm- paracetemol yg kk or hospital kluarkan shj sbb kandungannya brbeza ngn yg ada d pasaran+ d jual d tmpt lain...ini kan pula ubat mcmni sis.. apa2 pn spnjng hamil ni jika xsht.. bettter g klnik consult doc 1st ok .. kekdg ms hamil ni awl2 hamil slalu akn alami mcm cirit birit..kekdg 2nd trismeter rs mcm kena cirit birit... Tu yg kita sndri xtw sbnrnye btl ke alami cirit birit..atau kekdg tnda2 utk bersalin pn akn alami mcmtu juga ..sbb stiap bdn brbeza signal yg kita terima pd bdn sndri tuk kita alert

jumpe doct dulu, saya pon kalau ade sakit ape2 ke terus jumpe, kite pregnant ni tkbole suke2 ambil ubat, saya pon anak first, and masih muda, saya banyak bertanye pada yang lebih berpengalaman, kawan2 ke adek beradek ke..

Sya pena sis...tnya doc..doc tdakk syor kan benda ni..org mengandung pun tdak d galak kan mnum ubat tu..better sis pegi hosptal..kalau x gantung air..mnum garam..is better then ubat labu tu...

saya kerap cirit birit dari 1st ke 2nd trimester sampai kena masuk air dan minum air garam/ ORS seminggu.. lebih baik jumpa dr dari ambil ubat sendiri..

Saya demam ke cirit ke makan ubat hanyaa dari doktor sahajaa... Kalau makan sebarangan bahayaa untuk kandungan jugak... Tk semua ubat kite leh makan

Pregnant..mnyusukan ank ni nk mkn ubat xblh main bedal je....lebih selamat tanya doc dlu....

Apa2 ubat nak makan kena refer dgn doc. Tak boleh makan ubat sembarangan.

Klu yg pregnant cirit birit ..lbh baik ambi air garam lbh slmt

Apa2 ubat ambik masa pregnant better consult dengan Dr duly

rasa mcm bahaya kalau amik ni