bcaan air gula sy lps mnum 8.5.. Tnggi sgt..Sllu klau kne gdm kne brsalin seawal brpe mnggu?

Kne induce ke?

4 Balas

yang gap 2 jam tu... sis boleh minum air putih... contoh slps test darah puasa pagi... sis makan breakfast.. 8am stop makan.. puasa 2 jam lepas tu check darah ... sis ikut procedure yang sama je selepas lunch n dinner.. biskut/roti pun ada kandungam gula..sis makan dlm kuantiti sedikit.makan roti wholemeal tu ok sikit... minum air barli tanpa gula pun elok jugak....

1y ago

ye sis..kalau kita x makan/ tahan lapar/ x makan pd waktu yng tepat boleh mybbkan gula dalam darah meningkat.... sis jgn x makan breakfast..breakfast tu penting... badan perlukan tenaga dn baby pun perlukan nutrisi.... kita last makan malam.. sis boleh makan oats(bukan jenis 3 in 1 sbb gula tinggi jugak)/nuts/telur rebus... ada byk pilihan.....