Uri rendah?

Kmrin bklinik jmpa doc, truss doc ckp yg uri sy rendah tpi ada potensi utk naik balik.. Tidak di sruh angkt berat, jlan jauh sma bsama dngn husbnd utk smntara waktu ? Maksud uri rendah tuh apa yaa mommy² skalian ? mcm mna mau ksi naik blik tuh?

2 Balas

Hai..ikut pengalaman anak sulong saya, ada terjadi uri rendah.. bila uri rendah, ada potensi pendarahan.. lg 1, bila bersalin xboleh nak normal.. uri rendah tu bermaksud di pertengaha bawah rahim. Tapi ada tahap utk uri rendah ni.. jgn sampai uri rendah memenuhi ruang permbukaan rahim.. masa anak sulong, saya jumpa bidan, bidan tu cuma gosok2 perut saya.. lps tu saya p cek, uri dah ada diatas.. selain jgn angkat berat, bila solat waktu sujud tu bg lama sikit.. InshaAllah akan naik semula uri tu..