so sad?

Klw bolh lpas nie nk g cekup klinik sesorg ja rasa lpas nie..bawak husbnd pon mcm lg mnykitkn hti mrugut x sudh... pdhl ank dia jgk dlm nie.. ?. Bkn xnk g sndri tp ank yg sulung xnk dgn org lain. Ibu so stres.

38 Balas

Wktu buka buku pink je husband teman... Sebab ngam2 memang de appointment dgn doc... Skrg dh msuk 30 week... X prnh minta husband teman... Sebab klo husband teman ... Sat ag bila wife x de dpn mata tiba2... Dicall... Dicari... X tenang jd yer.. 🤣🤣🤣... Yg penting lpas checkup... Always update dgn husband... Sebab husband pun kne tahu keadaan baby & wife yer...

Huhu be positif.. Takpe kalau tak teman pon. Janji baby sihat.. Kita wanita semua kuat belaka.. Macam saya kalini pregnant semua sorang2.. Sebab masa baru tau pregnant husband dah masuk rekrut 6 bulan.. Dah keluar balik 5 hari terus keje..sampai sekarang dah 37w ni still sorang2.. Gi check up pon mertua hantar je.. Nak balik kol..pucuk pangkal hati kita..

4y ago

Huhu.. Sama anak sulong saya. Memang bawak je kemana pon..huhu dah ada teknik merancang utk lelaki.. Tapi tak pasti malaysia dah amalkan ke belum

Alah suami sy pun sama je sis. Pernah ikut, merungut saje tggu lama2 dlm kereta sbb yelah duduk dkt kk tak smpai 2 jam kan tak sah. Dia balik kerja shift malam, memang bebel la dia sbb ngantuk 😅 tapi siapa suruh nak ikut kan ? 😬 skrg ni nasib check up dapat time dia shift siang, so sy pegi sorang je. Malas nak dengar dia bebel2.

Husband I pon mcm tuh , dh smpai klinik tunggu no mcm" la perangai dia mengantok laa lapar laa boring laa , anak first kot bgi la sokongan skit , btul tk ? Ni tk makin downkan lgi mood kita , I kekadang smpai ajak dia blk and ckp klau mcm ni asyik merungut baik pegi sesorang je , and diri sndri dipersalahkan . 😅

Sy pun pegi sorg je sis, ada la 3-4 kali dia teman ms awal² pregnant 1st trim lps tu sy pegi sendiri je sbb sy pun xsuka dia menunggu lama²..kalau ada kemudahan kenderaan baik pegi sorg. Org lelaki xsemua suka menunggu..ada yg ok, ok lah kan. Drp dgr dia berleter..baik kita pegi sorg, tenang n senang nk bgerak

X semua suami memahami isteri... Sy pun dr 1st check up smpai last checkup pun sorang je..nasiblah masa nak bsalin tu tanda air ketuban pecah masa nak azan subuh, so suami ada..no excuse la.. Mmg wajib teman..mak² ni mmg dilahirkan jadi ironlady..so fkir yg +ve supaya yg baik2 dtg pd kite..inshaAllah

Sy g mne2 hb teman.. tp tu la kk rmai org .. hb bebel lme cngt.. kdang2 g ambik air kencing pn lme .. ikot kn bnyk mkn aty.tp diam kn je... pkir bby dlm perut.. nty bby stress lak lau kyte ikot prasaan.. tkot bile cek tekanan tggi ssah kang.. bdn kyte sensetif. Xly trtekan kit.. bby msti ikot skali trtekan

4y ago

Kalau area kk tu ade kedai mkn soh dia p lepak kedai mkn dlu

Sy g klinik suami teman kan.. Dye kan minx cuti separuh hari.. Biasa balik klinik dlm pkul 11 cm tu. Lepas tu lepas zhor bru dye pergi keje.. Xpnh lgi la pergi sorg2.. Skg 7bln da.. Setakat ni xde la dye merungut.. Sbb dye thu klinik kerajaan memg ramai.. Xnk menunggu pergi swasta la hihi😂

4y ago

Hahaah. 🤣 🤣 Tpi swasta mhl la sikit.. Nk kena byr..

Syukur suami sy tak bgtu sbb dulu sblm pregnant pkara ni da dbincang,wlpn berjam2 dari pagi hgga ke ptg,dia ttp juga tggu..dari ank 1st hgga ke5. Klu dia rasa pnt/boring mggu apalg kita yg bawa bdn,dgn situasi nak p kencing,haus,lapar ..kna luah juga tu jgn simpan seorg mkn hati

Alhamdulillah ank 2nd husband xpernah miss teman gi check up siap masuk skali jumpa nurse n doc smata2 nk tau update perkembangan baby. Ank yg ke-3 ni Ade jugak husband teman check up kk biasa tapi xselalu. Kalau check up hospital je husband temankan sampai ke bilik doc.