bersalin

Klaw satu cm sudah..tandanya apa??

14 Balas

1cm normal masih..mmg rahim kita tak preggy pun laluan utk sperm/darah keluar masuk mmg 1cm..kalau 2cm baru lah dikatakan tanda nak bersalin..batcah ito gogel sis..bayulah kittah tau apah ito parlo membatcah...sorry slang sya agak keterlaluan..😂tak paham abaikan😂

4y ago

😂😂

Klau satu cm tu ,kena tengok jugak sis dah sampai 37.38 .39 weeks?? Klau baru awal" mengadung maksud dia satu cm tu ada banyak lagi tanda yang lain 🤔

Ada mahu tanya ni..boleh tolong komen sikit kha..ni anak kedua sy selalu tidow tenga hari sampai 2jam tak sedar..takut2 baby besar betul Ker..?

Kalau sudah ada bukaan 1cm. Akan datang Bila2 masa sahaja bukaan cm jadi lebih besar. Dan contraction akan berlaku sedikit demi sedikit.

lepas satu jadi dua lepas tu tiga lepas tu empat lepas tu sampailah abg jamil...

Sy rsa kau bagi soalan bonus sja ni oh. Tiada nurse bagitau ka tnda2 bsalin?

Tandanya nanti dia akn jd 2cm pula...dia xkan jd 0cm.....aduiiiii

Kalau bukaan 1 cm, tandanya tunggu bukaan besar la, utk bersalin

Maksud soalan sis, apa tanda2 klau laluan sudah 1cm buka ye?

4y ago

Ea lebih kurang begitulah

Tandanya kau sudah mau beranak la 😂

4y ago

😂 adoiii...