Tolong jawap😢

Klau mcm nie positif ke ibu2.. sya ttc 2 tahun lebih Dpo10

Tolong jawap😢
23 Balas

Saya faham bukan senang nak tunggu 1-2 minggu. Try je setiap hari pun tak apa untuk memuaskan hati. Kalau positive, insyaAllah line makin terang ye. Saya pun try seminggu awal sebelum period and memang nampak line samar and slow2 jadi terang. Seeloknya pakai yang upt hcg ni lagi sebab upt yang murah ni la selalunya detect awal. Yang clearblue tu memang bagus tapi dia ada percentage hcg dah tinggi sikit baru detect so susah nak detect positive tu awal. Yang upt murah ni walaupun hcg baru naik sikit memang dah detect. InsyaAllah ada rezeki. Jangan putus harapan. Saya upt tak terang bila pagi. Kene test urine petang baru terang. Setiap orang lain2. Sis ikut je mana2 okay. Yang penting minda and jiwa kene positive tau. ❤️

3y ago

Sm sis sy pun petang atau mlm baru lh terang

In Sha Allah…nanti cek lagi ya sis….klu x turun pariod…In Sha Allah positive…….. Mcm saya bulan2 lalu mcm tu jgk…tpi 3 hari lepas tu pariod pulak……dah jadi 1 line balik…… Sabar ya sis…In Sha Allah klu dah rezeki xkan kmna…🌹❤️

Kakak sya 3tahun menanti zuriat, try upt nmpak samar² je, selang beberapa hri dia try lgi double line terang, skrng anak dia dh setahun lbih, Cuba try beberapa hari lgi, semoga ada rezeki untuk puan kli ni, 🙏😇

3y ago

Amin ❤️

masih awal ni, sebab hcg rendah untuk detected. cuba lagi 2 3 minggu ya, cek pagi pagi masa 1st bangun pagi tanpa minum air atau makan apa apa.

Double line... Tp baru lg ni.. Mcm saya aritu pon cmni jgk.. Myb puan dlm seminggu atau 2 mggu baru... Nnt try lepas 2/3 mggu.. Mesti terang..

kalau was2 bole check guna clearblue ya sis ,tp mcm ade je tu, inshaAllah sy doakan ada little bean dlm tummy bakal ibu ni ya 🥰

3y ago

Aamiin maksih sis doa nya🤲🏻🥺❤️

saya mula² dulu mcm ni lah ,lepas seminggu sya beli clear blue Alhamdulillah syukur 2-3weeks dah waktu tu.good luck sis. 🎉🎉

3y ago

Alhamdulillah syukur.apa² pun tahniah semoga awak dan baby sihat² sampai lah waktu bersalin nanti. 🤗🎉🎉❤️🥰🥰.doakan sya juga yaa tgh menunggu hari ni ni.

Insha'Allah +ve..try check guna brand lain or tunggu lg beberapa hari..btw tahniah mommy to be..jaga diri..jga makan..

Alhamdulilah thnkyou smua yg jawap soalan sya, Sya dah pn slmat melhir kn, Dan anak sya dah 7bulan🥰

Mcm ada harapan positif ni insyaAllah. Cuba lg upt lepas 2-3 hari utk tgk makin pekat atau tk ☺️

3y ago

Baik la smoga ada rzki sya❤️🤲🏻