hai mummyy

klau kandungan 35minggu 5hari berat baby 2286gram normal ke? sbb tgk dkt apps ni ikutkan 2400gram ..

15 Balas

sy pn sma. berat baby 2105g 35w jadi dr kata baby kecik iugr.. sbb sblm ni scan 3.6 kluar 3.9.. ntahlah.. kita dgr jelah.. yg penting mkn yg berkhasiat. asal ank sihat je. kecik senang sikit nk bersalin. hihi...

sy masa 35w6d berat bby 2442gram🙏skrg 37w3d blm tw brt bby sda brpa.🥺ada tips kah utk cpt brslin.. pnt dh bwa prut🥲elective czer 17hb nie🥺🙏

4w ago

wahh siap naik turun bukit😆. kuat betul sis. hehe.. sy baru naik tangga rumah dh berhenti stgh jalan haha. tpi apapun smga dipermudahkan ya sis. kalau terpaksa juga czer, mgkin itu yg terbaik buat sis dan baby..❤️

Sllu kdg scan x boleh btul sngt, saya pun 4 hari scan sebelum bersalin, tak smpai 3 pun tpi hmpir 3,skli brsalin 3.27kg jgk, kdg dia boleh jdi +-300/200g

saya dulu lahir 37 minggu 2.3kg je. kalau ikutkan underweight. tp baby ok je. sihat. sekarang setahun 3bulan 11kg++

4w ago

saya bagi minum susu Similac neosure masa baby untuk tambah berat. alhamdulillah. 6m sampai sekarang makan dia ok je. tak memilih. kuat makan mcm mak dia 😂

sye kalau doktor ckp baby berat besar ikot bulan alhamdulillah lah . kdg apps ni xpyh peccye sgt pun xpe kot . yg pentg doktor.

Kadang scan tak accurate juga sis.. Sy haritu scan 35 weeks berat 2.7kg..baby lahir 37w4d berat 2.5kg je🤭

Sy now 33 weeks.. baby dah 2.5kg.. dr cakap besar ni… sruh control tkut susah nk masuk laluan… huhuhu

Kdg tk accurate pun sis, huhu slgi baby tk kluar mmg tktau berat sbnr dia brp

Dalam TAP ni anggaran. Doktor kata apa? Kalau doktor kata normal, normal lah

sy masa scan 32w berat bby 1.93kg..skrg 33w..34w nt scan lg.xtau la brpa kg plk

4w ago

34w nt bru nk scan lain