berat baby

Hai saya nak tanya , skrg ni sy tengh pregnant 36minggu , smlm scan doktor kata berat baby 2.89kg dh.. normal ke ibu ibu ? Ke baby telampau besar ? Kalau ikutkan apps yg kita guna ni berat baby 2600g agak2.. baby saya besar ke mcm mana tu?

4 Balas

Normal sis, sbb sy scan mse 37week berat baby 2.7kg... skrg sy dh 38week 5days... tp berat sy plk naik 1.5kg dlm 1mggu, selang sehari kne p Kk check BP... due 3/1, sy hrap bersalin tahun baru 😅...

scan tu anggaran je awak. ada yg nnt masa bersalin baby keluar kurang dr berat yg di scan. dan ada baby yg keluar nnt berat lebih dr yg d scan

normal je sis , sy pun 36w scan 2.9 doc kata normal . preg anak no2 sbelum ni lagi berat , scan doc kata besar keluar mmg besar

Anggaran jer.. Biasa akan kurang 500g or lebih 500g. Anak 1st scan 4.2kg. Keluar 3.92.