pergerakan baby

klau baby kurang gerak di waktu tngah hari, camne nak tanda ek? waktu mlm dan waktu subuh aktive lak dia...? kan waktu tuk tanda dr 9am-9pm?

2 Balas

Sy pun alami bende yg sme. Tp adik bole duduk atau baring then tekan2 perut sikit supaya baby gerak. X pun adik mkn atau minum pape..nt baby akan gerak. Jgn biar baby layan tidur dy lme2. Sbb time ibu aktif gerak waktu siang tu spt hayunan bg baby..

Hi sis, ini ada sedikit panduan bagaimana nak kira tendangan bayi. Semoga berguna! https://my.theasianparent.com/pergerakan-bayi-dalam-kandungan

5y ago

terima kasih...