Tanda pergerakan baby

Hai mommy… ade x yang sama macam saya waktu siang baby x aktif sangat.. so nk tanda dalam buku tu was-was.. Sekitar pkul 9am-9pm tu memang kurang aktif… normal ke ? Atau ade tips supaya baby aktif n bergerak2… Saya risau laa… 😌

4 Balas

sy check up dgn specialist, dia cakap takperlu exactly 9am ke 9pm nak kira gerak baby. kalau awak bgun 11am, awak kira la sampai 11pm. asalkan cukup 10 gerakkan, mungkin baby awak tak aktif start 9am, awak boleh start kira 12tgh ke sampai 12 mlm.

2y ago

itulah, doktor sy ckp nurse dkt kk tu tak betol. kadang2 dia educate jugak nurse2 kk mcm mne cara kira gerakkan baby. maybe awak letak je 9am tp awak kira la ikut pukul brapa awak nak mula kira.

masa mula2 kena tanda bby saya x aktif sngt waktu siang . mlm je aktif . .saya makan coklat dn bnda2 manis . .lpas 5 10 minit confirm aktif . .atau kacau2 baby dalam perut .

kalau siang tu bby tak gerak sngt awk cuba kacau2 dye sis ...

hmm saya pun sama

2y ago

Habistu awk tanda macam mane dalam buku ?