8months

klau 8 months pregnant oke ke makan maggi? 3 sudu mcm tu. teringin nak makan megi tomyam

22 Balas

sy makan je sepanjang pregnant bila terasa nak mkn. tp tak kerap lah. cuma perencah dia saya cut. then masukkan sayur sawi, telur. buat mcm makanan seimbang lah. perencah tu yg bahaya. so jgn letak semuanya. setakat nak bg rasa je.

Sy masa preg makan je apa nak makan. Takde pantang apa2. Air ke apa semua sy sebat. Alhamdulillah semua okay je. Sbb masa pantang and menyusu baby, dh tk blh makan n mnum sembarangan. Kesian dkt baby.

4y ago

Alhamdulillah sihat membesar pun dgn baik. Masa preg sy suka sgt makan nugget sosej semua tu. Air teh dgn kopi selalu mnum tp hb makin naik. Makan kurma setiap hari inshaAllah hb okay sbb sy takde makan apa2 ubat masa preg. Makan epal. Mnum susu kambing. Tu je yg slalu bt.

Saya 4weeks baru dua hari lepas makan maggie tu pn buang air yg ptama huhu.. sbb teringin.. sushi pn sy makan sikit utk lepas tekak sikit je huhu tp tkdela amik yg half cooked

Sy baru 2nd trimester..mkn je kalau nak, pk +ve je..tp cukup utk lepas tekak la..sebulan skali ke.. terpulang pd awk tp jgn kerap, tak elok k..hehehe

4y ago

sejak pregnant ni baru dua kali sentuh megi haha

Kita nk makan Maggie boleh..jangan selalu.Dan jangan hirup kuah dia sampai habis sangat.Macam saya makan sekadar nk rasa je.

Mkn je sis. Perencah dia tu ltk separuh or suku je. Buh syur buh telur. Kenyanggg. Tu la mknan sy mse tgk nsi nk muntah.

Bkn setakat 3 sudu... sebungkus terus kena ngap 😂.. tapi me goreng sedap tu la.. kalau magie lain tak

Makan je bagi lepas teringin tu.. tp berpada2 dh laa... selebihnya bagi laki habiskan.. 🤭

Sy mkn ja,dkt2 nk brslin ny asyk nk mkn mggi ja,tp tk bley kerap sgt suami marah😆

Mkn lah kit ok je jgn mkn bnyk sngt sy pon mkn ugk semult dua gtu ambik rasa huhu