Siapa ada pengalaman period lambat but x pregnant?

Kitaran panjang period x beratur ada hormon ke?rahim saya normal.. Saya selalu setiap bulan period on time but test negative.. sedih saya ☹️☹️..saya tengok semua org dpt anak rezeki ..

8 Balas

hi sis,,saya pun penah dlm situasi sis..masa tu start masa saya stop makan pil perancang,,baik2 haid setiap bulan teratur tiba2 jadi x teratur,,Smpai 6hari lewatnya..sy sgka dah preg masa tu,excited cek upt but -ve,end up keesokkan harinya dtg period..bila sy jumpa ketua pharmacist dia kata maybe sy stress thats why hormon x stable n jejaskan cycle period sy.. from that time,sy tried utk kawal emosi,think positively setiap hari,,Smpai bln seterusnya msh g mcm tu,cycle around 34days tp sy xnk fikir sgt,,risau tmbh stress,,end up last month period sy lebih lewat dr 34days,masa tu dah 39days,,randomly cek upt,, alhamdulillah...2lines,,sy pregnant..🤲🏻 bg sy,,sis just jaga emosi,,jgn stress,,jgn tlmpau fikir sgt klu x pregnant,,cuba btenang n cuba lagi,doa byk2,,Inshaa Allah akan bjaya pregnant nti..ammiinn 🤲🏻

2y ago

wow .congrats kak.. saya mmg emosi dn stress sebb si mak.mertua ganggu kita dah kahwin ☹️.. terima kasih kak ❤ ..i akn cuba

sy pernah tak datang period slama 4 bulan. jumpa doktor buat scan, rahim okay je takde masalah apa2. doktor kata normal klau tak dtg period 4 bulan utk wanita yg selalu dtg period on time tiap2 bulan. tak normal klau tak dtg 6 bulan ke atas. jadi doktor bagi ubat hormon. lepas makan ubat tu, sebulan lepas tu period dan sebulan kemudian Alhamdulillah pregnant..

saya pernah hampir sebulan tak period. masa tu takut juga la positif sebab anak sy masih lg dlm lingkungan 3 tahun mcm tu. tp bila buat upt negatif pula. akhirnya dtg bulan juga sy. tp sekali ja la. biasa paling lma pun 5-6 hari sja lambat,mungkin juga perubahan hormon

inshaallah sis..jaga pemakanan..amalkan makan folid acid..jaga emosi .jangan stress2..kalau strees minta suami urutkan kaki..sbb saya pun macam tuu..inshaallah ada rezeki sis nanti💖☺️

sya pn bgtu jg sis.. 1bulan lbh sdh blm period tp cek upt negatif.. brhrp jg ada rzki😊

Saya. lewat 2 minggu. Kitaran haid berubah.

pernah kena...masalah hormon lepas bersalin

setuju. elakkan stress, jaga emosi