negatif test,lambat period

Hi Nak tanya , Ada tak sesiapa yang lalui, negative pregnancy test , selalu period on time, tapi,and ada symptoms preggy... Lepas tu lama lama ada pregnant ke atau lain isu nya... Sangat risau ni.. Tolong share any ecperience

4 Balas

try guna pregnantcy test jenama lain dalam masa seminggu lagi kalau masih tak period.. macm saya.. cek upt +ve tapi waktu 6 minggu lebih gi cek upt kat kk dia kata negatif.. padahal saya ada alahan macam orang mengandung.. balik dari kk saya try lagi dan memang positif. kadang2 jenis upt tu tak dapat nak detect hcg dalam badan kite kalau masih awal.. lepas 8 week lebih saya scan swasta baby dah ada nampak dan dah ada jntung.. semoga ada rezeki awak juga

Sis check after one week. Mcm sya, sya prnh check hari jumaat tp result kluar negatif. So after few days, i check back.. jdi positif. Klau msh bterusan, baik sis check kt klinik..

Hai saya nak tanya saya baru 4 hari lewat haid sebelum ni on time. Saya chek pregnent - ve tapi padan rasa sakit2. Kadang rasa nak muntah dan x selera makan.. Kenapa ya.

4y ago

Sy pon sama. Dah 4 hari. Cek upt still negatif. Tp bdn rasa xsedap

Sama sy...check -ve... tp da 3 4 ari mual..mabuk2..perut cramp....xtaw laa nape...xcheck doc lagi...

5y ago

Ok..harap sis pregnant...good luck..