Hentikan Sengaja Takut-Takutkan Anak Kerana Ia Meninggalkan Kesan Trauma Sepanjang Hidup!

Ketakutan berlebihan yang dialami oleh anak kecil boleh meninggalkan trauma. Ibu ayah elakkan menakutkan anak dengan niat hendak suka-suka. Parents, anda setuju tak? Jom kita baca kenapa tak elok asyik takut-takutkan meraka: https://my.theasianparent.com/ketakutan-anak-trend

Hentikan Sengaja Takut-Takutkan Anak Kerana Ia Meninggalkan Kesan Trauma Sepanjang Hidup!
4 Balas

Sy kcik2 dlu abg2 sllu takut2 kan sy smpi sy betul2 kna kacau,,sy dgar tapak kaki berjalan d luar pdhal xda pun org d luar,,bila sy dah besar jd penakut kalau tpt gelap sy boleh kna panic attack

betul tu , tak baik ajar anak takut pada sesuatu perkara .. kesian budak2 bila dah besar je jadi penakut 😣

baikkk

😯