Normal ke kencing meleleh 37w???

Kerap kcing..dah pergi kcg tp xsmpai 1mnit mst air kcg tu meleleh balik,ad mcm blendir n ad mcm putih2 .. Start dr tghari tdy jd mcm ni smpai kna pkai pad sbb asyik tkcg jea..ada kea air ktuban meleleh mcm nie?????? Pgerakkn bby ok,ada sapa2 pnh laluan mcm sy kea??

13 Balas

Baik pergi hosp.. Sye pernh jadi mcm tuh.. Tpi sye buat tak tahu.. Bcoz ye sye ingt air kecing saje.. Selang 3 hari.. Darah pulak keluar pagi tu.. Tpi lagi la sye buat tak tau.. Siap pgy kerja lagi... Lama2 smpai ptg tuh darah makin bnyk.. Trs ke hosp.. Doktr kata air ketuban sye dah kurang.. Sye kne paksa bersalin.. Kne cucuk ubat.. Kata ye.. Tpi Alhamdulillah.. Tak sempat semua tuh sbb ye subuh besok ye dah bersalin.. Ikutkan subuh tuh kne cucuk ubat.. 😊

5y ago

Yea,tq sis..

Mse sy ank no 2..cmtu laa.. Kua air skit.. Ingat kn kncing.. Kluar air nye pkol 3pg..pastu esok nye ptg bru g Spital.. Sblm g Spital tu ronda2 ng ank dara yg first.. Pastu g Spital sbb husband yg da sakit2 pinggang bgai n dia pkse sy g cek kt spital.. Sy mse tu xde sakit pape pun.. Pastu smpai Spital, nurse cek jln da bkk 3cm..pastu leaking air ketuban.. 😂

5y ago

Tq shre,sy pn no2 la nie..

enta la sis mungkin kita rse n ingt tu air kencing tpi sbenr ny ketumban . prnh dlu seorg akk ni kata nk prgi kencing upe ny bby2 skli kelua . mungkin dy fikir dy nk kencing tpi bkn kencing yg nk kelua . nsib baik bby ny xmsok tnds .

5y ago

Contraction mmg gila da time tu. Menggigil kaki.. 😂tp nurse ckp awak ni ad prtama . Ptang bru brslin.. jln da 4cm. Nurse xnk tolak g lr. 😅. Bolei bca crita sy kt wall post sy.. 😁

Air ketuban bocor tu sis.. saya pun masa anak first macam tu nasib nak x lemas... Alhamdulillah sekarang dah 2 tahun lebih

5y ago

Waa congratulations sis zara selamat bersalin.. alhamdulillah

Sis tu air ketumban bocor ... g hospital takut anak lemas .. anak petama saya pun mcm tu , x sakit just kejap kejap keluar

better g check sis. takot air ketuban ke atau air kencing, sbb kdg nurse ckp air ketuban pun ade kluar sikit2

5y ago

Yekea tu la xbrapa psti ni,ok tq🤗

Pi hosp sis, tkt yg blendir tu tnda² nk bsalin.. Air meleleh tu tkt air ketuban,,

Klu berlendir tu bkn air kencing tp air ketuban, pergi hospital sis

Mcm air ketuban leaking je tu..sis pg hosp ok..

P hptl terus takut jangkitan kuman bby