Assalamualaikhum ibu2, sy ada masalah kputihan trok. tpi skrg ni sy hamil 6week. rendaman air sirih bgus x utk merawat? xda kesan smpingan? mohon pcerahan ?

Keputihan *pregnant

12 Balas

Sentiasa tukar pad,sentiasa tukar spender,pakai spender jenis cotton,dan cuci pakai air suam dan pastikan lepas cuci,tekap² guna tisu supaya area V sentiasa kering,rendaman sirih sangat membantu jga,kalau masi x kurang boleh jumpa dr nnt dia akan bagi ubat,coz sis dlu 1st prgnant pun keputihan banyak,jgn lupa mnum banyak air putih 😊

Insha Allah boleh, sy dulu keputihan and berbau masa awal² kehamilan . Lepastu sy cuba cuci dgn rendaman air sireh sekali jee masa mandi sbb takut effect pd bby . Alhamdulillah sampai preg 4 bulan takde keputihan mcm tu lg

Ibu preggy sesuai gunakan Feminin wash by jsd .. ia sejenis yg berubat

Herba xde kesan negatif pom...just luar je kan...dlman lagikan bagus khasiat

Better inform dr kat kk. Dia akan bagi ubat insert untuk keputihan.

Boleh cuba air sirih sis, atau air garam suam untuk bilas.

Jangan makan/minum manis².. Pakai pantyliner..

5y ago

Kali la tu..

Cuba cuci dgn air suam letak garam sikit...msti okay

5y ago

Sye bce kt buku pregnant..time gatal je sye buat hehehe

Jumpa dokter..dokter lebih tahu

Jumpa doktor 😊