Mcm mna nk hlngkn keputihan yg brketul2 dn gtal ....bole bgi pndgn...

Keputihan..

9 Balas

hai, sy baru je lahirkan anak 27/12 . masa mengandung sy pun alami simptom mcm puan juga. keputihan saya bewarna kuning kehijauan dan gatal sangat. apa saya buat minta doktor amek sample keputihan sy melalui muncung itik. result nya sy ada kulat candida dan gbs+ . kuman ni berbahaya utk bayi ya puan. pentingnya kita kena tahu utk elakkan bayi kita kena jangkitan kuman. masa sy di hospital doktor berikan sy antibiotik, jadi lepas melahirkan anak sy bebas kuman dan x perlu on antibiotik. better on antibiotik dkt ibu, kalau on antibiotik kt anak kesian tgk kecik2 da kena masuk jarum tangan kecilnya😭 sy cerita atas pengalaman❤️

1y ago

n lepas abis darah nifas, keluar cecair kuning.. sy ingt cecair apa.., dh 2 bulan baru tahu tu keputihan.. gatal gila.. smpai skang masih xok, next appoinmnt ngn doktor.. xpernah ad keputihan.. i is sedih

maaf lari topik saya nak tnya ade tak dekat sini pernah lepas bersalin darah nifas kuar mcm biasa lepastu drh sudh habis kuar pulak lendir berwarna kuning...soalan saya bole ke saya mandi wajib dan solat mcm biasa...mintk mohon jawapan mom sbb saya first baby

1y ago

sy sis, ad rasa gatal x?

nanti g klinik ibu anak tu.. bagitau kat nurse cakap ada masalah keputihan dan gatal.. nanti dia akan suh refer dokter.. Dan swab akan diambil...untuk kenalpasti jenisnya... jangan malu...sbb nanti melibatkan bayi dalam kandungan...

kalau keputihan dn menyebabkan awak gatal better awak inform nurse kk. takut jangkitan yeast atau gbs+.

1y ago

most wc awak❤️. semoga semua nya baik2 okay 🥰

Jumpa doktor sis. Kalau dah gatal boleh jd bahaya pada kandungan. Nanti foktor cek dan bagi ubat yg sesuai

kena jumpa doktor secepatnya utk ambil sampel & bg ubat. kalau tak boleh bg kesan pada kandungan.

Jumpa dr n sample akn diambil. Ubt akn bg slps dpt sample.

Perlu consult dengan doktor

Saya ada produk untuk ini

1y ago

Berjumpa doktor lebih baik daripada mencuba pelbagai produk. 🤗