Trimester ke berapa anda mula mengemas keperluan beg hospital?

Keperluan beg hospital: <a href='https://my.theasianparent.com/checklist-barang-baby-ke-hospital' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/checklist-barang-baby-ke-hospital</a>
Voice your Opinion
Trimester 1
Trimester 2
Trimester 3

965 respon

15 Balas

Saya masa kelengkapan baby cukup 30minggu.. saya dah start basuh pakaian, bedung, napkin tapi 3kali round la 😂 basuh sekaligus tak larat dan tempat jemur terhad. pastu masa dah siap tu sy start je packing siket² barang yg dah ada mana yg belum ada tu sambil² ingat biar tak lupa masukkan kemudian. masa check up 32minggu nurse dah pesan packing baju tp saya pelan² dah buat dulu 🤭saya dah double check balik n 34minggu bag ke hospital dah complete ☺️

Tak sempat kemas😅 Hari nak bersalin baru kelam kabut nak packing. Nasib baik takyah bawa banyak sebab hospital dah sediakan semua. Jadi jangan lah jadi macam saya. Penting untuk kemas awal ya mommies😉

aslmualaikum...ibu² smua...sya nak share skit....sya skrg ni prgnnt ank ke 5....ambl prncng depo.. tak sngka² boleh prgnnt,mgkn rzki sya n suami....umur ank bru 1thn 2bln,,alhmdulillah...due 09.03.2024....doakn sya n bby sntiasa...#lowplatlt....

7mo ago

tq sis....amin²🤲🤲🤲

sy 33weeks belum kemas lagi beg hospital 😅😂 Ya ampun malas betoi laaaa. padahal sakit tu kdg² dtg dan pergi. mngeras pun xkira masa dh skrg ni. dia tgh main² bg hint tp duk rilex lagi ni. basuh dah setengah baju semua. cuma ada sikit² jer belum lagi.

35 minggu.. tengah jemur tuala mandi dan bedung.. air ketuban kurang last check up.. 13/12 ni masuk ward dah.. tq info yg bermanfaat dari group ni.. doakan saya ya selamat bersalin dan anak sihat Doa yang sama buat mummy semua

biasanya nurse akan bagitau bila kita boleh start kemas barang...selalunya masuk je trimester 3 dah boleh mula stanby...

hari ni start dah basuh baju baby n start nak prepare brg g lr.. Dah masuk 32w 💓

minggu ke 32 dh kemas2 dh .doc suruh stnby utk warded awal

Dah 80% kemas kelengkapan ibu dan bayi p hospital.Now dah 32w

sib baek nurse bg gitau before due alhamdulillah