Anda bawa anak berjumpa doktor jika kepalanya terhantuk?
Voice your Opinion
Ya, sangat risau
Tidak, pantau dulu

13803 respon

26 Balas

Walaupun x de lebam, x berdarah, ibubapa mesti membawa anak jumpa doctor sbb ini berkaitan dgn kepala dan anak boleh juga mempunyai luka dalaman (internal bleeding) yg boleh menjadi serious pd masa depan. Hantuk lantai dgn kuat atau dinding atau benda2 keras kecuali soft items of course.

2y ago

anak saya jatuh kuat atas lantai dari walker.. tp nurse suruh pantau..kalau tkde muntah tkperlu jumpa dr.. Alhamdulillah tkde apa effect tp sy smpai skrg risau

minggu lepas anak saya tersembam tibe2 leleh darah hidung dia tp sikit la.. then pantau tkde pape.. risau jugak laa dalaman dia. inshaAllah doa baik2 tkde apa tu.. nape ea cmtu? risau sgt smpai kite pon ikut jerit.. nak nanges rasa.. tgh lasak kan bby 8 bulan..

2y ago

sama. anak sy 8bulan jgk, boy. mmg lasak sgt. tgh gian nak manjat skrg, dduk kdg2 pun dia suka tolak bdn dia ke blkg byk kali dh jatuh. sy bg dia main dlm pagar alaskan playmat jd klau jatuh pun xkuat sgt impak dia. time rajin sikit baru bg dia main luar pagar bg dia explore sbb luas sikit kwsn nak teroka hehe tp kena sentiasa jaga lah

anak saye sejak masuk 8 bulan ni ya lasak dia pastu suke cube berdiri kadang asik terhantuk dekat lantai kuat kadang risau sgt. saye beli topi untk kepala dia tp dia tak suke pakai.

5mo ago

sama lah awak saya beli kan topi safety tu pon dy xsuka pkai agaknya rimas tak

dl anak first penah jatuh katil Doc pantau di zon kuning.. Doc akan Tanya ada muntah atau x.. kalau ada muntah & berulang kene risau.. sekarang adik2 die sy pantau yg tu juga..

anak sye bru pandai duduk x kena gaya telentang kena simen sye perhatian dlm msa 24 jam klo ada lebam atau bengkak trus bwk g klinik

Pantau dulu kalau ada benjol or lebam baru bawa jumpa dokter. Sbb anak saya lasak sangat sehari kalau terhantuk tu lebih la 10kali.

Boleh saya tnya.. anak saya brapa kali dah terantuk kepala kat lantai dan dinding.. perlu bawak jumpa doktor ke..

9mo ago

Sama. Kerap terhantuk kt lantai mozek hm

pujuk dia sampai dia dh x menangis lg and peluk dia sampai dia tidur

depend on situation klu sy rsa teruk sy akn bawa jmpa dr ,klu tdk sy pantau shj

pantau dulu, fasa suka berguling tertonggeng terhantuk hahahhaha