Makan durian ibu mngandung

Kepada ibu2 yg nk makan durian masa tengah mngandung, bacalah apa yg Dr Imelda ckp ni. Banyak soalan saya nampak mngenai durian. almaklum la tengah musim. semoga dapat menjawab segala yg terbuku di hati.

Makan durian ibu mngandung
6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Dia mcm ni, instead of tanya boleh makan ke tak, cari tahu dulu la makanan tu content dia mcm mana. Mcm durian content gula dia tinggi. Nak ka pregnant2 ni consume byk gula. Usually buah2 mmg manis. Pandai2 la pilih nak makan yg mana and bersederhana je la. Selain buah, maggi. Cari tahu content maggi tu mcm mana. Once kita tahu content makanan tu, pandai la kita nak control. Nak makan ke tak nak pandai2 la sendiri 😅 drp2 duk tgk tiktok ka fb ka Twitter yg macam2, better la jgk follow yg pakar2 doktor2 ke. At least dpt jgk sikit pengetahuan kan?

Baca lagi
9mo ago

kan, tau takpe. nanti tak makan dan larang org lain makan dgn alasan "dgr jiran makan maggi terus gugur", "org kt tiktok makan durian masuk wad pastu anak gugur". skrg ni info semua hujung jari, antara nak dgn tknk cari je. bab makanan ni bukannya semua badan sama penerimaan. pilihan diri sendiri je nak makan atau cuba makan sikit dulu tgk ketahanan badan.

Itulah berulang kali nampak soalan pasal durian, sedangkan boleh search dulu. Byk dah jawapan diberi. Bab makanan ni kena ingat makan berpada, lg lg kalau makanan tu mmg kita sedia maklum tinggi gula ke, banyak MSG ke.

betul sangat.Kandungan gula memang tinggi.Saya punca makan durian dengan tempoyak kerap,berat badan naik mendadak sampai 4 bulan kena pantau BP..Xpasal2 🤭

Yup nak makan apa pun boleh, cuma kena berpada2 😁

TapFluencer

Tq for sharing, mommy 💕

VIP Member

👍🏼👍🏼