21 week baby mengeras

Kenape ye kadang baby mengeras tapi tak sakit, bile saye usap2 perut baru die beralih dan tak mengeras. Normal ke tak ye ? Die tak kerap sangat tapi dalam sehari tu ade lah 3 kali jadi macam ni. Ade tak ibu2 yang alami macam saye ?

7 Balas

Normal lagi2 kalau sis banyak buat kerja atau aktiviti yang memenatkan. Macam saya dulu baking. Banyak guna tenaga, baby asek mengeras. Saya cakap kat dr, dr suruh kurangkan sikit aktiviti. Dr kata nak baking boleh. Tapi kalau boleh kurang kan sikit kuantiti. Kalau sebelum ni saya bake sehari 10 biji kek, dr suruh buat sehari 5 biji dan kalau boleh selang sehari. 😊

sy pernah Ms ngandung dulu perot ngerasa tp DA nk hampir brsalin la, xde contraction cume mengeras...tp mengeras luar biasa cukup 3x ngeras trus nk bersalin...mmg xde sakit atau tnda nk bersalin 🤭

Sya bru 13 week 4 day baby dah bnyk kli mengers, dlam sehri tu dya mengers blh lah dlam 2/3 kli,

normal utk ibu di 2nd trimester. asalkan dia tak mengeras terlalu lama, tak perlu risau

kalau kejap2 tu normal je

normal je

Normal..