Baby bump

Kenapa yer... Rasa lain pulak... Orng lain asyik pertikai kenapa baby bump belum nampak... Baru nak masuk 14 minggu... Korang 14 minggu memang dh nampak ker..?

52 Balas

xperlu risau awak kalau perut belom nampak yang penting awak tahu condition baby awak mcm mana dan baby awak membesar mengikut week yg sepatotnya☺️. biasa la mkcik2 bwg bila xde kije, perut kita jdi issue. awak xperlu simpan dlm hati. anggap je mcm bnyi lalang gitew😘. macam 1st baby 7-8 bulan baru nampak perut. baru org tahu sy pregnant. sy baju pregnant pon xbeli. baju sy size s semua boleh pakai. jalan semua selesa. 2nd baby 5-6 bulan perut dh mcm sarat sgt. baju semua xmuat. stress. nk boh butang baju kemeja pon xlepas😂. seluar lg la xpyh ckp. jalan sikit dh mengah. sakit celah kangkang tu xboleh bawak bcg tmbh2 masa nak kali posisi tido. seksa. nak bangun dr tido pon susah. kalau tnya sy, sy prefer perut xnmpk xpe, yg penting baby sihat

1y ago

betul awak. mmg pakai pakaian sedia ada jimat. hee. yg 2nd baby je mmg xmuat. stress. perut nmpk sarat sgt

Dia tengok atas lapisan perut ibu tu sis . Kalau lapisan perut ibu tebal memang tak nampak . Kalau lapisan perut nipis awal awal pregnant pun dah nampak . Macam saya lapisan perut nipis bila pregnant awal awal dah nampak . Orang kata kembar ke sebab memang besar . Tapi sis benda tu semua tak penting pun nampak ke tak nampak ke , yang penting baby sihat , jantung bergerak , perkembangkan janin oke , air ketuban cukup . Apa orang tanya masuk telinga kanan keluar telinga kiri . Jangan simpan dalam hati . ☺️ Sebab kita pregnant anak kita , kita nak enjoy dengan pregnancy kita . 🥰

Kalau anak first biasanya memang lambat nampak sbb perut belum menegang lagi. Bila kandungan dah makin besar baru org perasan baby bump tu. Bergantung jugak pd saiz badan org dan saiz baby tu sendiri. Sy masa first pregnancy pun dah 6 bulan baru nampak baby bump. Berbeza dgn 2nd pregnancy ni. 2 bulan dah nampak dah baby bump sikit. Masuk 6 bulan, org ingat sy dah sarat nak bersalin 😂😂.

hi awk🥰 awk jgn risau ye kalau anak first atau 1st trimester mmg belum nmpk lagi baby bump sbb baby kecik lagi hehehehe ala makcik2 bawang mmg mcmtu suka pertikaikan perut ibu mengandung huhu awk jgn ambil hati tau lagipun baby bump nmpk bila awk dah 5 6 bulan ke atas hehehhee awk jgn pedulikan dorg ok? yg penting awk dgan baby sihat slalu😚🥰

tampor ckit mulut org yg Ckp Tu..dia ingt dah pregnant Terus perut besor gamaknya..🤣🤣sibuk perut org la baby bump org la...Kalo kena kat sy memg sy libas dgn hanger..🤣🤣perut besor ke kecik ke jnj ibu Dan baby sihat² selalu.. semoga Allah permudahkan segala urusan sis Dan baby 🥰

saya pregnant dah 5bulan pun perut tak nampak 🤣 jangan risau selagi doktor check kandungan tkde pape masalah. dan takde la masalah. jangan fikirkan apa orang kata 🥰 bila diorang cakap , senyum je. jangan simpan dalam hati 🥰 yang penting kita tahu kita sihat dan baby pun sihat 🥰

14 minggu tu kecil lagi sis. Biasa kalau betul betul nampak 20 minggu ke atas. Tu pun depends dkt org tu. Mcm saya dah 8 bulan pun tak nampak lagi. Kadang org taktau pun saya mengandung unless saya pakai tshirt/blouse yg betul² nampak bentuk perut 😅

Sy 6 bulan tak nampak sangat lg. Boleh pakai seluar jeans lagi. Seronok sbnarnya perut tak nampak. Org tak tahu yg kita pregnant 😬 Pakai baju ape pn boleh sorok lg. Tp kalau baring, nampak jugak lah baby bump tu dh besar sikit 🥰

awal lagi 14minggu. relax je . saya 27week baru nampak baby bump . skrg 35week . perut nampak sarat macam nk letop . 🤣🤣 jangan fikir sangat apa org cakap . as long as awak tahu baby sihat dh cukup. enjoy pregnancy journey.

Saya 18w-20w baru ada buncit sikit, bump tu usah katalah, dah 8 bulan pun orang tak tahu kita pregnant kalau tak cakap, baju boleh sorok habis hehe takda apa, asalkan doktor scan semua ikut perkembangan dia syukur alhamdulillah