Kehamilan pertama

Hi . korang bila yer nampak baby bump masa first kehamilan? 😍

11 Balas

kalau sy, sy tak suka org nmpk baby bump sy. kalau boleh nk sorok sbb mulut org ni biasa la. kang kalau nmpk bump kecik, disoal itu ini, nmpk bump besar pon duk ckp itu ini. sy sejenis yg rimas dgn mulut org gini. so better org tak nmpk dan tak tau pon sy pregnant. tau tau dah bersalin je haha. tapi for now sy 14w pon dah mula nmpk baby bump. no worries mom, as long as baby sihat, jgn fikirkan sgt ttg bump hehe. just enjoy the journey sampai bersalin nanti 😉

depand pd size bdn..sy memang bump sblum pregnant sekali ramai org sangka pregnant ( asbab kata2 org jd doa btul2 prgnant) terus bertambah2 la baru 3bulan dh mcm 6bulan

Depends pd size badan dan ketebalan lemak perut tu. Certain org 16weeks dh nampak. Ade org, smpi bersalin pun tak nampak.

kalau badan kurus, senang nampak baby bump. kalau badan berisi, kadang x nampak sgt walaupun dah 7 bulan 😊

20w, sblm preg 49kg, da 20w tu berat 52kg, bru org mula tegur baby bump 🤭

saya 3bulan dh nampak mcm 6bulan, sebab lemak tebal kot 😂😂

3 bulan dah nampak sikit timbul. masuk 4 bulan lagi jelas nampak

Sy nak masuk 4 bulan dah nampak jelas baby bump 🤭

4 bulan baru nampak tuh pun buncit sikit je.

2y ago

oh .. susah jg rasanya nk nmpak sbb saya mmg jenis bdn yg berisi 😅 tkthu buncit ker baby bump . Ada tak cara nak tahu bezakan perut buncit atau baby bump? tq

saya 7 bulan bru nmpk