السلام عليكم

Kenapa ye Doktor/Nurse kat hospital ada certain suka perli kalau ibu2 yang bawah 28week dtg hospital sbb rasa baby mcm tak aktif dari biasa. Padahal nurse dekat KK yg selalu pesan walaupun belum 28mggu , kalau rasa baby mcm lain atau tak aktif seperti kebiasaan terus dtg utk cekk. Dah cek pergi KK , Kk refer ke spital then doktor sana mcm perli2 pulak.. adussss.. 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

11 Balas

doc hospital dgn kkia memang tak sama kadang tu, klau rasa kenyataan dorang tu tak okey, tak elok, ambik je nama dorng buat aduan. bab gerakkan baby ni awak kena alert betul2 pattern baby awak aktif bila, gerakkan yg mcm mana,waktu bila dia terlebih aktif,waktu bila dia kurang aktif. Bila waktu2 perubahan gerakkan baby. bawah 28 week ni rahim masih luas. Bab sikap nurse/doctor ni doakan la lepas ni jumpa yg baik2.. kdang klau ada appointment dkt O&G pun mcm tu la, ada nurse jaga kaunter sorang tu belagak sungguh. nasib yg lain okey2.

haritu saya baru datang hospital time 28 weeks sebab baby kurang gerak. then time tu pulak labour room ramai orang nak masuk. doc nurse situ pun cakap kat saya, "ouhhh baru 28 weeks, haih buang masa buang masa. ramai lagi ni nak beranak sekarang." yelah kita pun dah dimaklumkan dengan nurse kat kk kalau ada apa apa datang je hospital. soooo takpelah kita abaikan je kak bila diorang cakap camtu 😅

Waalaikumsalam puan. Abaikan je mulut2 doktor atau nurse yg perli2 mcm tu. Biar sakit hati dri hilang permata hati. Sy dh hadap mcm2 dripd first and second pregnancy. Kita ke hospital utk tau keadaan baby je. Yg penting baby sihat and okay dlm kandungan. Mereka nk ckp lebih2, biarkan, takde rugi dekat kita. Semoga dipermudahkan urusan puan ye

Normal kak.. Sy hari tu kat PAC, katil sebelah dtg sbb ada spotting sikit.. Dr tu ckp tak perlu pun dtg klu sikit2 je.. Sampai turn sy, sama jgk, ada spotting tp dari pagi sy just monitor dulu kat rumah, doktor tu marah sbb tak dtg awal 😅 haha, baru je kat katil sebelah dia marah sbb dtg awal.. Adoii la.. Macam2..

sy yg 38w pun kne perli jgk .. pdhal tme tu anytime je bby boleh klua .. pagi tu sy ad appt kt kk ..then bgtaw la lndir da klua tp xde drah n xsakit .. doc kk trus refer gi hosp .. tp bila smpai hosp nurse dgn doc mrah .. tkde jln x bkk lg la .. bkn tnda2 bsalin la .. tup2 mlm tu pecah air ktuban ..

Hospital ni kalau x serius mmg la layan mcm tu..saya mase nak bersalin, dah ckp sakit saye ase nk berak sume la nurse boleh ckp kejap ye nk check jantung bby dlu..sye ade diabetes takot la ttbe gula rendah boleh pengsan..dorang selak kain tgk bawah je bby dh nak keluar.ermm sabar jelah

sy prnah kena..tp time tu sy bleeding.hari isnin sy pergi hospital..and doc bg temujanji lain.hari khamis nya sy temujanji kk and doc kt kk sruh pergi hospital..eh bila smpai hspital doc ckp bru 2 hri dtg,dtg lagi.redho je la

pernh kne...siap kne mrh..bile ckp nurse kk yg suh g spital..pastu sound ckp sape yg ajr cm tu.pndai2 je...xphm cm xiklas lak....pastu ckp bnda kcik sampai nk kne thn wad🥴

Sy bleeding time 5w xsmpt bukk buku pun tp alhmdulillh dorg semua okey, xde pulak perli2 sis sbr ye cuba buat aduan ke cemana

4y ago

1pad tu spruh tp darah jenis kering y wrna pekat gila tu sy tunjuk doc kk ingt nk buat buku ke kan, pastu buat urine test +ve doc scn xnmpk die wt surt g hospitl pastu sy g hospitl amik drh smua, trus kene thn wad, scan bwh pun xde,

nurse mmg banyak sgt pahala sampai suka diri maksum.. tgu je kat akhirat nt