No heartbeat

Minggu lepas dah pergi hospital swasta, doktor kata no heartbeat, saiz tak mmbesar. Dia suruh dtg cuci. Sy minta hold sbb nak check kat kk. Bila pergi kk, dokt kat kk pun report miscarriage. Suruh refer kat unit kecemasan GH. Dah pergi sana pula, MA suruh dtg lagi sekali minta scan dgn pakar O&G GH.. hari yg suruh dtg tu clash dgn hari buat appointment dgn hospital swasta (doktor kasi masa sminggu, nak tau apa decision sy) Skng sy mcm agak buntu, patut ke saya cuci terus atau scan lagi skali and tunggu apa kesudahanya. Sbb saya dah scan 3 kali, 3 kali no heartbeat and 2 dokt dah kata miscarriage (kk & swasta).. sy taknak bharap sgt takut sy kecewa dan tlampau lama bsedih. Sy pun dah redho sbenarnyaaa.. 😭

1 Balas

Sis dah berapa wks? By right kalau kandungan dah 7 wks kena detect heartbeat. Kalau xleh detect, dr akan suh dtg dalam 2 minggu, kalau still xde meaning it's called missed miscarriage (blighted ovum) Kena. cuci sbb rahim sis belum reject lagi, lagi lama simpan lagi bahaya. Tapi jangan putus asa, sy pun mcm tu first time, lepas cuci sy terus amalkan makan folic acid dan vit D. Ia akan bantu baby dari sebarang kecatatan. So don't worry sis. Take care