Bertompok putih kulit bayi

Kenapa ya jadi macamni selepas merahnya hilang? Awal2 tu merah2 ruam sebab salah sabun. Masa merah2 tu sapu cream shaklee . Tapi tak stop sabun. Bila da stop sabun pakai losyen snow white pulak Alhamdulillah merah nya takde datang lagi. Tapi tompoknya tak mahu hilang. Siapa yang pernah kena bayinya macamni? Saya da pegi doc klink KK tade bagi ubat pape hahah sebab da baik kot . Takada merah2 jadi dia tak bagi pape.

Bertompok putih kulit bayi
18 Balas

sis Baby saya ni 3 bln 15 hari, lepas habis ruam panau tu kat satu bulan lebih mcmana nak buat?

sama sis.anak saya lepas naik ruam dn spu lotion ,krim sudo.jd mcm ni jgk

sama mcm ank sulung dlu..jgn risau lama2 dia hilang

sme.. tp anak sye kt bwh leher..

2y ago

Sama

Cuba krim ni in Syaa Allah

Boleh tengok gambar tak sis?

2y ago

Sorry sis, takde pengalaman 🙏 Apa kata sis cuba check kat klinik swasta pakar kanak-kanak pulak. KK ni saya skeptikal sikit sebab pernah kena. 🥲

lama2 dia akan hilang

Sama jadi mcm ni