ruam bayi

Hi mommies, baby saya umur 3 bulan,and muka dia naik merah2,bintik2.Saya sertakan gambar.macam2 dh saya cuba untuk hilangkan.Selalu nye lepas mandi nampak ketara sngat merah2 tu.Nak kata alergi sabun yg dia pakai tu,saya mndikan dia tak pkai sabun ada juga.Tnya kat klinik,nurse cakap bole hilang sendiri.Boleh mommies bgtau cara mommies,atau pandangan tentang kulit baby saya.Thanks you mommies.

ruam bayi
2 Balas

Kalo ruam selalu ye dari susu ibu.. tapi Cuba sis guna tpg Ubi buat mcm bedak sejuk sapu pada bhgian yg beruam tu.. Kita iktiar j Allah yg tentu kan.. setiap Kali menyusu saya stanbykan Kain basah lap Muka dia takut kena ruam

Ruam pada new born adalah biasa. Baby saya pun dulu pnh mcm ni igtkn allergic pd kucing. Tp bila tnya doctor dia kata ruam baby biasa shj. Ia akn hilang sndiri so jgn panic.