Pemakanan

Kenapa tidak dibenarkan ibu hamil minum kofi, teh or nescafe?

10 Balas

Caffeine yg berlebihan blh menyebabkan janin kurang berat atau keguguran. Jangan lebih 200mg caffeine. Caffeine ada dalam teh, kopi, chocolate, air carbonated.

Nurse bagitau BOLEH nak minum tapi jangan la terlalu kerap.kadang2 tu okey saja,jangan jadikan rutin sepanjang hari.

apa2 yg mengandungi kafein adalah tidak digalakkan semasa mengandung

Bkn xbole trus.kurg kan hehe Sbb kcau hb. Nt hb drop

Pregnant mom yg ad hb low tak digalakkan

Sbb bole buat hb drop sis

Punca HB jadi drop.

kafein tinggi

HB low....

Kefein