Kenapa sejak pregnnt ni naik jerawat ye? Jrawat jnis x hilang2.

9 Balas

Normal sis. Sy pernah alami. Muka sy jenis yg susah jerawat nk timbul. Bila Preggy ni jerawat tumbuh dgn subur. Hehehe tp xlah 1 muka. Kawasan atas shj (dahi) lepas bby keluar secara automatiknyaa akan hilang sendiri sis. Dont worry 😊😊

5y ago

Dah sis. Bby boy. Skrg dh 6bulan 😍

Normal. Sy pun cmtu. Then ada rashes merah kat muka. Cepat naik merah. Tukar pencuci muka baru ok. I guna cetaphil sampai skrg. Syukurlah muka ok dah xmcm awal2 pregnant tu 😅

Itu homones sis..jgn rsau, nti lepas bersalin akan hilang jgk.. cm saya naik rashes semasa mengandung tpi lepas bersalin hilang jgk..

5y ago

Tq sis .ingatkn tak normal 😅

Saya awal2 je naik jerawat 😂 lepastu masuk 4 bulan terus licin kulit . Banyakkan minum air putih , kurangkan makanan berminyak .

5y ago

Haah , banyakkan minum air putih je 😊

Perubahan hormon, make sure jgn pakai ape2 product ye, utk elakkan kecacatan baby.. Sabar sikit je..

Hormon normal tu sis. Org ckp kalau muka M.j naik , baby boy

5y ago

Ohh yeke sis .okay

It's due to hormonal changes. Be patient ya..

Normal sis.. Perubahan hormon ni

Hormonal imbalance